Monday, January 29, 2007

Koh Tao

Terppa taas!

En ole kerinnyt hetkiseen kirjoittaa, on ollut kaikkea puuhaa ja sitten eilen kun tulin nettiin niin yhteys menikin poikki, jee! No nyt tulee pikkusen tarinaa viime paivista. Jaimme siis viimeksi Bangkokin biletysodotustunnelmiin..no lahdimmehan me siis juhlimaan, selvahan se. Mentiin Route 66 nimiseen klubiin ja siina ulkona istuskeltiin, juotiin kaljaa ja valilla noustiin jammailemaan oikein urakalla, oli tosi hauskaa kylla :) Lahdimme kahden maissa taksilla kohti KSR:ia koska klubi meni kiinni. Mentiin safkaamaan viela koska kaikilla oli nalka, sitten "kotiin" nukkumaan. Lauantaina aamulla herailtiin ja kahdeltatoista piti luovuttaa huone, lahdimme Heikin kanssa taksilla kohti juna-asemaa ja ilman ongelmia paastiinkin perille :D

Asemalla ostettiin liput etelaan menevaan junaan, paamaarana Chumphon. Paatettiin ottaa ihan oma hytti missa oli kaksi vuodetta, oltiin molemmat niin vasyneita. Maksettiin tietenkin maltaita lipuista mutta oli kylla sen arvoistakin, sai levattya kunnolla eika tarvinnut huolehtia tavaroista koko ajan. Matkan aikana nakyi vaikka kuinka paljon erilaisia maisemia vaikka vain silloin talloin kurkkasinkin ulos ikkunasta. Nain suurien kaupunkien vilinaa, pienia kylia joissa laudoista tehtyja hokkeleita oli vierivieressa ja osa aivan kiinni junaradassa, nain myos aivan aution oloista maata jossa nakyi silminkantamattomiin kuivaksi laonnutta heinaa ja siella taalla erilaisia vihreita puita. Illalla junan ikkunasta nakyi kaunis auringonlasku ja kun tuli pimea, taivaalla kimaltelivat tahdet. Matkan piti kestaa noin seitseman tuntia (14.45-21.47) mutta olimmekin perilla vasta joskus yhdentoista maissa illalla. Chumphonin asemalta menimme eraan paikallisen kyydissa satamaan, hanen pieni lapsensa nukkui auton etupenkilla ja ahtauduimme auton pienelle takapenkille, Heikki ainakin oli aika kippurassa 195 cm pitkan vartensa kanssa :D Rinkat matkustivat auton lavalla. Satamassa ostimme liput yolaivaan (200 baht) joka lahti puoliltaoin kohti Koh Taoa. Pikkulaiva kiikkui ja kaakkui edestakaisin aallokossa ja jengi koitti nukkua/nukkui laivan ylakerrassa ohuilla patjoilla. Itse kuuluin lahinna siihen yrittavaan joukkoon, yhessa vaiheessa tuli paha olokin kun keinui niin pahasti :/ Siita kuiteskin selvisin oksentamatta ja perille paastiin kuudelta aamulla..piti olla viidelta. Taalla ei kaikki ole niin justiinsa.










Taolle siis saavuttiin kuudelta sunnuntai aamuna ja suunnattiin ensimmaiseen rakennukseen missa luki seinassa "Food", silla emme olleet syoneet noin seitsemaantoista tuntiin :/Sen jalkeen vuokrattiin skobe ja lahdettiin kiertelemaan vahan mestoja ja etsimaan majoitusta seka Koh Tao Diversien toimistoa, saatiin joltain paikalliselta kartta ja sen avulla kierreltiin. Loydettiin lopulta sukellustoimisto ja sielta saatiin vinkkeja majoituksen suhteen ja ilmoittauduin samalla innokkaaksi aloittamaan Advanced open water-kurssin :) Sit otettiin huone yhdesta paikasta ihan sukellustoimiston lahelta (400 baht/yo), ihan perushuone on..kylma suihku :D Nyt alkaa aika loppua...ollaan syoty hyvin, eilen makoiltiin rannalla, otettiin arskaa ja uitiin. Kierrelty ollaan skobella jonkin verran, huomenna mennaan tsiigaa jotain nakoalamestaa. Tanaan herasin 6.15 ja lahdin sukelluskoululle, siita veneella merelle ja sukellettiin kaks kertaa, syvasukellus ja nosteen huippuhallinta, oli kivaa ja kavin parhaimmillaan 31 metrissa. Kirjoittelen taas tassa joku paiva lisaa, lamminta, kaunista ja kivaa on. Aivot on narikassa ja sen kylla huomaa valilla kun ei oikeen aina raksuta niin nopeesti ;)

Friday, January 26, 2007

Bangkokissa


Heiiii!!

Taalla ollaan, Bangkokissa. Lento lahti Helsingista ensinnakin yli tunnin myohassa ja oli siis perillakin myohassa, puolitoista tuntia :( Eipa tuo mitaan, sain nukuttua jonkin verran koneessa ja safkat oli ihan jees..muuten aika puuduttava matka. Kuuntelin paljon musiikkia. Perille kuitenkin paasin ja kun passi oli leimattu ja rinkka saatu kavin vessassa vaihtamassa vahan kevyemmat kuteet paalleni, koneessa jalassani olleet kengat ja sukat lensivat kaaressa roskiin :) Otin taksin kohti Khao San Roadia, matkaan menee yleensa noin tunti mutta minapa jouduin sitten kunnon ruuhka-aikaan ja istuin taksissa kaksi tuntia. Kun vihdoin paasin perille, seikkailin hetken ja loysin mcdonaldsiin, josta loysin Heikin ja kaksi paikallista tosi mukavaa tyttoa Mintyn ja Arceeyan :) Lahdettiin safkaamaan yhteen mestaan, soin fried rice with chicken and cashew ja join tietty singhaa :P Sit kaytii kattelee joen rannassa veneita ja vaan fiilistelemassa. Joskus yhdentoista maissa mentiin jo nukkumaan tohon KSR:n lahella olevaan majapaikkaamme ja koisittiin hieman katkonaisesti tuonne puoli kahteen paivalla :D Sit lahettiin Heikin kans kiertamaan MBK:ta (mega iso kauppakeskus) ja siella vierahti yli seittemaan.. etsittiin Heikille farkut ja ma loysin yhet kivat valkoiset caprit..katsotaan kuinka kauan ovat valkoiset :D Sit kaytiin safkaamassa oikein hyvin..soin eka annoksen riisia ja ankkaa ja sitten viela otin pad thain rapujen kera...palanpainikkeeks otettiin Heikin kanssa pikkuinen kannullinen kaljaa, nams kun oli hyvaa! Otettiin sit seiskan jalkeen taksi takas KSR:lle ja kaytiin huoneessa vahan suihkuttelemassa ja laittautumassa iltaa varten. Kohta pitais Mintyn ja Arceeyan ilmestya ja sit lahdetaan vahan bilettamaan :) Huomenna sitten suunnataan Heikin kanssa kohti Chumphonia, ei viela tanaan jaksettu :D Kaikki on erittain hyvin, lampoa aivan tarpeeksi ja jalat seka kadet taynna punaisia patteja kun hyttyset tykkaa musta :D Bangkokissa riittaa vilsketta ja vilinaa, nahtavaa ja ihmeteltavaa on koko ajan. Ma tykkaan.

Kirjoittelen varmaan sitten taas Chumphonista tai Koh Taolta, paatettiinki menna sinne ennen Koh Phangania..mut kuulin etta siella (ainakin Jarvenpaassa) sataisi lunta melkein vaakatasossa, hmm, koittakaahan kestaa siella ;D Tsauuu _o/

Sunday, January 21, 2007

Fiilikset ennen reissua..

..ovat aivan pirun hyvät \o/ Keskiviikkona lähtee lento hieman ennen puoltayötä ja torstaina päivällä perillä Bangkokin lämmössä ja vilinässä. Siellä tapaan heti torstaina Heikin, jonka kanssa reissaan aluksi Thaimaassa. Meidän olisi tarkoitus viettää vain yksi yö BKK:ssa (Heikki on siellä jo maanantaista asti) ja suunnata sitten Chumphoniin, jossa vierähtää ehkäpä yö tai pari. Siitä sitten Koh Phanganille rentoutumaan ja tietenkin bilettämään aivan täysillä läpi full moon partyt! Saarella kuluu varmaankin noin viikon verran aikaa..siitä eteenpäin on suunnitelmat vielä hieman auki. Luultavasti joko Koh Taolle ja sukeltamaan..tai sitten nokka kohti Krabia. Pitää mennä fiiliksen mukaan. Olis kyllä mukavaa käydä se AOWD-kurssi jo melkolailla reissun alkuvaiheessa, sillä sit ois kivempi lähteä päiväretkillekin kun olis luokitus sinne 30 metriin saakka. 18 metriä (OWD) kun tuppaa noissa Thaimaan vesissä olemaan aivan liian vähän. Krabillakin toki voisin käydä sukelluksen jatkokurssin, mutta hintaa olisi noin 65 euroa enemmän kuin Taolla (kun vertaa Raya Diversien aowd:n hintaa Krabilla ja Koh Tao Diversien saman kurssin hintaa) :/ Fiilisten mukaan siis mennään Thaimaassa tuo alkuaika.
Etukäteen maksamani AirAsian lento Hanoihin, Vietnamiin, lähtee 21.2. Bangkokista.. joten BKK:n pitäisi siis selvityä varmaan viimeistään 20.2. :) Vietnamissa olisi tarkoitus Antin ja Aten kanssa Hanoin lisäksi käydä ainakin Halong Bayssa ja varmasti myös muutamassa muussa vielä määrittelemättömässä paikassa, maassa olisi kuitenkin tarkoitus viettää sellaiset 2-3 viikkoa. Sitten paukkastaan Laosiin ja hengaillaan siellä noin pari viikkoa. Sitten olisi aika erota pojista ja lähteä seikkailemaan Kambodzaan (yksin, ellei reissusta löydy joitain reissukavereita sinne suunnalle..joka on sekin hyvin mahdollista). Antti ja Atte siis kiertävät Kambodzan jo aikaisemmin ja suuntaavat Laosista takaisin Thaimaahan, jossa he tälläkin hetkellä oleilevat. Kambodzassa pitää ainakin käydä katsastamassa Siem Reap ja Angkor Watin temppelialue, pääkaupunki Phnom Penh sekä Sihanoukville..toivottavasti tuon kaiken kerkiää katsastamaan noin kahdessa viikossa.
Thaimaahan on pakko paukkia takaisin siinä huhtikuun puolessa välissä, sillä ystäväni Hansku saapuu Bangkokiin 16.4. ja olen luvannut olla häntä kentällä vastassa, erittäin mielelläni olenkin :) Sitten vietämmekin viimeisen kuukauden Thaimaassa lähinnä etelän saarilla chillaillen (Hansku,Sami,Iiro ja minä). Mun on ainakin jossain välissä tehtävä visarun jonnekin ettei 30 päivää Thaimaassa mene umpeen, ja ollaankin ajateltu porukalla lähteä käymään Malesian puolella Langkawin saarella. Siellä voisi olla jonkun 3-4 yötä, käydä ainakin katselemassa krokotiileja siltojen päältä krokofarmilla ja nauttimassa upeista vesiputouksista. Lento takaisin Suomeen lähtee sitten joskus (15.5.)..mutta siihenhän nyt on vielä paaaljon aikaa.

Rinkka on suunnilleen jo pakattu, kolme päivää kuluu vielä töitä tehdessä ja viime hetken ostoksilla sekä muutamia ihmisiä tahdon vielä nähdä ennen lähtöä. Kyllä tämä aika siis jotenkin saadaan kulumaan, vaikka se tuntuukin matelevan aina kun jotain kivaa odottaa..murr.
Seuraavan kerran sitten reissun päältä \o/ Katsellaan taas kesällä, adios amigos ;D