Tuesday, May 15, 2007

Viimeiset päivät Bangkokissa..

Olen nyt palannut keväiseen mutta melko koleaan Suomeen. Tiistaina 15. päivä saavuin kotiin, joten olen jo hyvin kerinnyt palautua aikaerosta. Paljon on ollut tekemistä ja ystäviä nähtävänä, joten on tämä kirjoittelu hieman venynyt.

Reilu viikko sitten perjantaina kirjoittelin viimeksi ja netissä oleskelun jälkeen jätimme kuitenkin hieronnan väliin ja lähdimme Aten ja Mintyn kanssa shoppailemaan MBK-kauppakeskukseen. Itse en ostanut tällä kertaa mitään, Minty myi kännykkänsä ja Antti osti Mintyltä hänen noin vuoden vanhan i-podin noin 110 eurolla (30GB), ei mikään paha diili :) Monta tuntia MBK:ssa kierreltyämme palasimme Khao sanille ja suuntasimme Gulliver'siin nauttimaan muutaman olusen ja pojat pelailivat hieman biljardia. Parin tunnin jälkeen palailimme Antin kanssa majatalolle nukkumaan.

Lauantaina heräsin ensimmäisen kerran siinä yhdeksän maissa, toisen kerran kun heräsin ja katsoin kelloa, se olikin jo 11:10. Siinä tuli hieman kiire pakata kamat ennen majatalostamme (Marco Polo, Thanon Rambuttri) uloskirjautumista, joka oli määrä suorittaa kello 11:30. Hyvin kuitenkin kerittiin ja kuljetettiin tavaramme muutaman kymmenen metrin matka Four Sons Inn nimiseen hyvätasoiseen hostelliin (Rambuttrilla myöskin), josta olimme edellisenä päivänä varanneet itsellemme huoneen. Marco Polo oli halpa mesta, ilmastointi ja lämmin suihku 350thb/yö..mutta voi luoja niiden äänieristysten kanssa, niitä ei ollut!! Muutimme siis minulle jo ensimmäiseltä reissukuukaudelta tuttuun, hyvään hostelliin.. huone kuitenkin ihan hotellitasoa, 650thb/yö..ilmastointi, lämmin suihku, tv, pehmeä sänky, puhtaat lakanat ja hyvät äänieristykset! \o/ Muutettuamme lähdimme aamiaiselle ja sen jälkeen shoppailemaan J.J.Marketille, eli kyseessä on jättimäinen alue, jolla järjestetään joka viikonloppu Bangkokin suurimmat markkinat. Voitte varmaankin kuvitella, että sieltä löytyy lähestulkoon kaikkea mitä vain voi kuvitella. Siellä voisikin kuluttaa vaikka koko viikonlopun vain katsellen ja ihmetellen, siellä on kovin vaikea tarttua mihinkään ja tehdä ostoksia. Siellä oli myös liikaa ihmisiä ja liian kuuma, yllättävän hyvin sieltä kuitenkin tarttui loppupeleissä tavaraa mukaan. Markkinoilla kiertelimme siis kuuden hengen porukallamme, sillä tapasimme Mo Chitin skytrain asemalla sovitusti Hannan&Samin sekä Mintyn&Aten ja lähdimme yhdessä kiertelemään aluetta. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasimme Antin kanssa olevamme kahdestaan ja tapasimme muut sitten neljältä sovitussa paikassa. Lähdimme markkinoilta Aten ja Mintyn kanssa Khaosanille (Hanna&Sami lähtivät omille teilleen) syömään ja sen jälkeen MBK:hon katsomaan Epic Movien (kohtalaisen huono parodia). Leffan jälkeen hurautimme tuktukilla Sukhumvitin Gulliversiin ja siellä pari tuntia istuskeltuamme lähdimme käymään mun ja Antin kämpillä hakemassa paperit RCA:n (Royal City Avenue) baareja varten. Sitten hurautimme kyseiselle baarikadulle, emme kuitenkaan päässeet suurimmille klubeille sisään läpsyjemme takia..olisi siis tarvittu kunnon siistit kengät, mutta eihän me sellaisia omistettu. Mentiin sitten yhteen pienempään baariin tunteroiseksi istuskelemaan ennen kuin kahden jälkeen lähdimme palailemaan kämpille.

Sunnuntaina myöhäisen aamupalan jälkeen lähdimme jälleen J.J.Marketille shoppailemaan, kahdestaan mentiin Antin kanssa. Muutaman tunnin verran siellä viihdyttiin, ennen kuin shoppailu-uupumus iski ja palasimme ostoksinemme kämpille. Hetken aikaa lepuutettuamme lähdimme vielä hankkimaan viimeisiä ostoksia Khaosanilta ja Rambuttrilta, söimme ja joimme oluset. Aterioinnin jälkeen suuntasimme jälleen Gulliversiin ja sinne Minty ja Attekin eksyivät, vietimme siinä viimeistä iltaa Aasiassa rauhallisissa merkeissä muutaman olusen ajan, kunnes lähdimme Antin kanssa kämpille.

Maanantaina heräsimmekin reissun viimeiseen päivään (ainakin minun osaltani, pojilla viimeinen päivä Aasiassa ennen Lontoota ja Saksaa)..makoiltiin jonkin aikaa ja heräiltiin rauhassa. Lähdettiin Antin kanssa aamupalan kautta kauneussalongiin, Antti parturin käsittelyyn ja minä niska-ja hartiahierontaan. Hieronnan jälkeen käväisin netissä odotellessani Antin uusien hiuksien valmistumista :) Tämän tapahduttua palailimme huoneeseemme pakkaamaan kamat mahdollisimman hyvin ja neljältä kirjauduimme ulos huoneestamme, jätimme kamat vielä hostelliimme säilytykseen ja lähdimme yhdessä puolentunnin jalkahierontaan. Kylläpä teki hyvää, ja pakko oli vielä ottaa ilo irti halvoista hieronnoista :D Tavattiin siinä myös Atte ja Minty, he halusivat vielä kierrellä hieman Khaosanilla ja me suuntasimme Antin kanssa johonkin ravintolaan istuskelemaan ja pelailemaan korttia aikaa tappaaksemme. Illalla seitsemän jälkeen otettiin porukalla taksi Mintyn asunnolle lähemmäksi lentokenttää ja vietimme siellä muutaman tunnin, kunnes oli aika ottaa taksi lentokentälle. Siellä näimme heti Hannan sekä Samin ja Merikan, jotka olivat saattamassa Hannaa. Juttelimme siinä vielä hetken porukalla, sitten Atte ja Minty lähtivät kahdestaan ulos sanomaan hyvästit toisilleen :( Minä, Hanna ja Antti siirryimme kansainväliselle puolelle ja Hannan sekä Antin osteltua joitakin karkkeja saattoi Antti meidät portillemme ja sanoimme heipat hänelle (mutta vain hetkeksi ;)..). Antti lähti Attea etsimään ja heidän lentonsa kohti Lontoota lähti joskus yhden jälkeen yöllä..ja sieltä he suuntasivat myöhemmin Saksaan viikoksi. Hannan kanssa hoidimme itsemme sisään Finnairin koneeseen, joka nousi taivaalle noin 00:20 tiistain (15.5.) puolella suuntana Helsinki-Vantaan lentokenttä.

Niin sitä istui sitten tämä tyttö neljän reissukuukauden jälkeen koneessa matkalla kotia kohti..paljon uutta nähneenä ja kokeneena, väsyneen haikeana mutta onnellisena. Tuntui, että on kiva palata kotiin mutta samalla pelotti kaikki vastuu mikä taas vierähtää harteille niin monesta asiasta. Lento sujui normaalisti, eli ihan hyvin...jutskailtiin Hannan kanssa ja katsottiin pari leffaa, nukuin muutaman tunnin, perussettiä. Tiistaina aamulla hieman ennen seitsemää olimme perillä Suomessa, porukat oli mua vastassa ja iskän ensimmäinen kommentti oli: "No eikös sulla nyt tän enempää tavaraa ole? Mä odotin jotain viittä rinkallista" :D Matkassa oli siis räjähtämispisteessä oleva rinkkani (19,7 kg) ja kahdeksan kiloa painava urheilukassi sekä käsilaukku. Kai mä sitten osasin hillitä itseni hyvin, olisihan tuolla ollut ostettavaa vaikka kuinka..mutta mitä sillä kaikella krääsällä loppupeleissä tekee? Vaatteita ostin melko paljon ja niitä ainakin tulee käytettyä, eikä tarvi ostaa täältä mitään kesävaatteita :D Siinä hetken aikaa juteltiin ja sitten oli aika sanoa heipat Hannalle, joka jäi odottelemaan Turkuun vievää bussia. Hurautimme porukoiden kanssa vanhaan tuttuun Järvenpäähän ja vanhaan tuttuun kotiini, purkailin kamojani pitkin päivää ja laittelin hurjasti kuvia koneelleni. Illalla lähdin moikkaamaan ystävääni Miiaa, tietenkin vanhaan kunnon Yanoon. En siis nukkunut tiistaina päivällä ollenkaan, ja näin sain hoidettua heti kerralla aikaeron pois päiväjärjestyksestä nukkumalla ti-ke yön normaalisti..ehkä hieman normaalia pidempään :)

Suomeen paluu on ollut yllättävän kivutonta, paitsi lentokoneen ilmastoinnista sain tietenkin kamalan nuhan ja kurkkukivun, joka ei vieläkään ole hellittänyt :/ Aluksi oli outoa, kun kaikki ihmiset taas puhuivat suomea ympärilläni ja pitääkin pitää vähän enemmän kuin toppi päällä, että tarkenee. Mahtavia tunteita tuli, kun sai taas heittää vessapaperia pönttöön ja vetää sen..saa vielä valita pienen tai ison vedon hädän mukaan \o/ Ihanaa on myös, kun saa taas koska vain kävellä omalle jääkaapille ja syödä mitä huvittaa..eikä siitä tarvitse joka kerta maksaa jotain. Saa myös nukahtaa omaan, pehmeään sänkyyn puhtaisiin lakanoihin..sitä olen kaivannut! Mahtavaa on ollut nähdä taas tärkeitä ystäviäni ja muitakin kavereita, vähän oli jo ikävä. Töissä en vielä ole käynyt, maanantaina olisi ensimmäinen työvuoro yli neljään kuukauteen..saas nähdä miltä tuntuu. Reissussa välillä alkoi jo tuntua pahalta, kun rahaa vaan menee mutta mitään ei tule. Ihan kivaa taas päästä tienaamaan :) Huomenna joutuu taas pitkästä aikaa siivoamaan omaa kotia, sitä puuhaa ei kyllä ole kaivannut ollenkaan! Ikävä tulee ainakin lämpöistä merivettä&merenalaista elämää ja upeita maisemia, huoletonta elämäntyyliä, paikallisia ystäviäni ja joitakin thaimaalaisia ruokia. Toki Suomessakin pääsee mereen (kylmää vettä), upeita maisemia löytyy (mutta erilaisia) ja thaimaalaisia ruokia voi opetella kokkaamaan. Niin reissussa kuin kotona ollessa on hyvät ja huonot puolensa. Kiva kuitenkin olla välillä kotona, kesän jälkeen sitten Espanjaan au-pairiksi :)

Neljä kuukautta meni kaiken kaikkiaan erittäin nopeasti ja yllättävän smoothisti, mitään pahaa ei tapahtunut, hyvää sitäkin enemmän. Sain muutaman uuden ystävän ja uusia kavereita, opin melko paljon thaita paikallisten ystävieni ansiosta, näin ja koin aivan unohtumattomia asioita (niin hyviä kuin huonojakin), maistelin paljon uusia ruokia, huomasin itsessäni piirteitä joita en ennen ole kunnolla tiedostanut, opin kärsivällisemmäksi ja vahvemmaksi, sain luettua muutamia hyviä kirjoja ja pysyin budjetissani!! \o/ Mikä parasta, uusi suhde syntyi reissun aikana (vaikka tapasinkin Antin jo ennen reissua, kerran) ja se teki reissusta ekstrakivan<3

Nyt ajattelin lähteä unten maille, koitan joku päivä vielä kasata tänne sellaisen plus/miinus-listan kaikenlaisista asioista. Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet seurata tätä blogia, toivottavasti on ollut antoisaa luettavaa..edes osittain ;D

Reissu on nyt ohi, mutta matka jatkuu.

2 comments:

Tosivaalea said...

Pakko oli nyt minunkin tehdä tällainen itselleni, kun sun juttuja on niin kiva lukea. Ehkä saan juttua huomenna aikaiseksi omaan blogiin. =)

minty said...

hi...girlzzz.
i like your pics,eventhough i dont understand moi