Thursday, May 10, 2007

Koh Tao&Bangkok

Viime perjantaina netissa oleskelun jalkeen suuntasimme syomaan eraaseen raflaan siihen Sairee beachin "keskustaan". Aterioinnin jalkeen menimme toiseen raflaan katsomaan leffan The Night at the Museum, oli hyva ja hauska leffa :) Sielta suuntasimmekin yhdentoista jalkeen bungalowiimme ja unten maille.

Lauantaiaamuna vuokrasimme skootterin vuorokaudeksi ja lahdimme Antin kanssa kiertelemaan saarta. Kavimme muutamalla nakoalapaikalla ja katselemassa saaren eri rantoja ja uimassa. Joillekin rannoille paastaksemme oli ajettava melkoisen vaikeakulkuisia teita ja valilla jatimmekin skootterin suosiolla tien sivuun ja kavelimme rannalle. Iltapaivalla joskus viiden maissa suuntasimme takaisin huoneeseemme ja lahdimme viela omalle rannalle snorklailemaan, nyt tamakin homma oli helpompaa veden ollessa hieman korkeammalla :) Katselimme snorklailun paatteeksi viela auringonlaskun, joka ei tosin ollut kovin erikoinen..mutta natti se on aina. Pimean tullessa lahdimme huoneeseen suihkuttelemaan ja valmistautumaan illallista varten. Menimme nelisteen bungalowiemme lahella sijaitsevaan kivasti valaistuun rantaravintolaan syomaan merenelavia ja juomaan muutamat oluset. Aterioinnin jalkeen suuntasimme viela rannalta hieman poispain syomaan jalkiruoat eraaseen toiseen ravintolaan, sielta sitten masu taynna ja tyytyvaisena nukkumatin maille :)

Sunnuntaina herailtiinkin jo siina kahdeksan jalkeen ja pakkailtiin rinkkamme saaren toiselle puolelle muuttoa varten. Pakattuamme odottelimme viela hetken Samin ja Hannan saapumista omasta bungalowistaan toiselta puolelta saarta Laem Thian beachilta, jonne olimme siis mekin muuttamassa. Heidan saavuttua puoli kymmenen maissa kirjauduimme ulos O-Chai bungaloweistamme ja lahdimme porukalla aamiaiselle rannalla sijaitsevaan leipomoon (herkullisia safkoja!) ja miettimaan paivan tekemisia. Suunnitelmissamme oli lahtea porukalla Nang Yuan saariryhmalle (3 pienta saarta yhdistyy hiekalla) Koh Taon viereen. Hanna ja Sami kuitenkin paattivat jattaa reissun valiin hieman kalliin hinnan takia. Aamiaisen jalkeen menimme kaikki viela nettiin hetkeksi ja lahdimme sitten nelisteen (Antti&mina,Atte&Minty) yhden maissa pitkahantaveneella kaymaan Nang Yuanilla. Sinne paastyamme kapusimme ensiksi pitkat ja mutkittelevat portaat ylos yhden saaren huipulle nakoalapaikalle ihailemaan maisemia ja ottamaan muutamat kuvat. Alas paastyamme menimme rannalle ja snorklailemaan. Rantavesissa vilisi jos minkamoista kalaa, snorklaajaa ja sukeltajaa. Kolmen maissa lahdimme jo takaisin Koh Taon Sairee beachille ja nappasimme rinkkamme Sairee Hutin raflasta sailytyksesta, otimme taksin ja hurautimme Mae Haadin satamaan. Siella tapasimme taas Hannan ja Samin, kavimme kaupassa ja lahdimme korotetulla neliveto maasturilla (Laem Thianin omalla autolla) kohti Laem Thian beachia. Tie sinne on vaarallisin tie, minka olen ikina nahnyt.. sellaisia kivenmurikoita, kuoppia ja irtohiekkaa etta oksat pois! Matka kesti sellaisen puolisen tuntia ja sitten saavuimme Laem Thianiin. Rannalla siis on yksi ainoa resortti ja sen ravintola. Otimme siita 250 bahtin bungalowit hienolla merimaisemalla ja asetuimme kotoisasti uusiin bungaloweihimme purkamalla rinkat kokonaan. Taman tehtyamme kipaisimme rappuset alas rannalle ja snorklailemaan. Talla snorklailukerralla nain ensimmaisen kerran elamassani hain vapaana meressa, siella se viipotti menemaan pohjaa pitkin jossain 4-5 metrin syvyydessa allani. Oli aika hurja mutta erittain siisti kokemus. Kyseessa on siis blacktip reef shark, melko pieni ja lahes aina ihmiselle harmiton hailaji (http://en.wikipedia.org/wiki/Blacktip_reef_shark). Pimea tuli kuitenkin melko nopeasti ja siirryimme suihkun kautta ravintolaan syomaan. Illalla menin itse melko aikaisin nukkumaan hurjan vasymyksen takia, Antti lahti yksin hetkeksi istuskelemaan resorttimme baariin ja jutustelemaan saksalaisen homopariskunnan kanssa. Kompi sekin sielta mun viereen joskus yhdentoista jalkeen.

Maanantaina tuli herattya joskus siina seitseman jalkeen, silla sahkot menee poikki seiskalta ja niin myos tuulettimet sammuu..ja tulee KUUMA! Laem Thianissa oli sahkot paalla siis vain ilta kuudesta aamu seitsemaan. Aamupalan jalkeen paiva menikin sitten pitkalti rannalla auringossa makoillessa, snorklaillessa (jalleen haita ihmetellessa..) ja syodessa. Mitapa sita paljoa muuta tekemista hiljaisella yhden resortin rannalla olisikaan...eika kuulukaan olla. Siella oli tarkoitus lepuuttaa hermoja ja ruumista, hyvin onnistuikin :P Illalla olimme Antin kanssa aivan rattivasyneita ja nukahdimme tosi aikaisin (joskus seitsemalta..), herasimme joskus ennen puoltayota mutta jatkoimme lahes heti uniamme ihan hienosti aamuun saakka \o/

Tiistai meni samaan tapaan kuin maanantaikin, illalla tosin pelasimme porukalla korttia (peukkuaasia ja tikkipokeria) ja nautimme alkoholijuomia Pingpongin (resorttimme omistajan) baarissa, mukava nainen. Katselimme myos resortin kundityontekijoiden ja Pingpongin tulishowta..myohemmin illalla tuli myos itse kunkin koitettua tata tulella leikkimista ja hauskaa oli :) Kommimme sitten nukkumaan kai joskus puolenyon jalkeen.

Keskiviikkona aamu meni jalleen aamiaisen jalkeen rannalla makoillessa, kirjaa lueskellessa ja snorklaillessa. Puolenpaivan jalkeen lahdin kapuamaan rappuset ylos bungalowiimme suihkuttelemaan ja yhdelta lahdimme tyttojen kanssa kyydilla kaupunkiin hieman ostoksille. Pojat jaivat kukin bungaloweihinsa lepuuttamaan. Kaupunkiin paatyamme menimme Hannan ja Mintyn kanssa nettiin, sielta yhteen raflaan nauttimaan jaatelosheikit ja sitten kauppaan tekemaan tarpeellisia ostoksia (kuten uutta hammastahnaa, hammasharja, suihkusaippua yms..) ja ostin myos vedenalaisen kameran Antille hanen pyynnostaan. Palailimme rannallemme resorttimme taksikuskin kyydilla siina ennen viitta, soimme ja menimme kukin huoneisiimme lepaamaan pariksi tunniksi. Illemmalla kokoonnuimme jalleen raflassa, soimme ja pelasimme korttia muutaman tunnin (ja oluen) ajan. Jossain vaiheessa poikien puhe kaantyi inttikeskusteluksi (tai vaittelyksi..) ja Hanna lahti nukkumaan, mina lahdin lahes heti hanen perastaan omaan bungalowiimme kirjaa lukemaan (Blood Secrets, hyva kirja)
ja Anttikin tuli melko pian ylos nukkumaan.

Torstaina oli aika aamupalan jalkeen lahtea huoneeseen pakkaamaan kamat rinkkaan (viimeisia kertoja viedaan\o/) ja kirjautumaan ulos resortista. Taksikyyti Mae Haadin satamaan lahti kuitenkin vasta yhdelta..ja rinkat kannoimme ulos huoneista yhdentoista maissa. Siina oli siis muutama tunti viela aikaa istuskella, syoda ja kirjoitella viime hetken postikortteja :D Olen niin uskomattoman huono siina hommassa..anteeksi kaverit! Pari tuntia vierahtikin nopeasti ja yhden maissa heitimme rinkkamme maasturin lavalle ja nousimme sinne itsekin, puudutimme pyllyjamme jalleen puolisen tuntia erittain kuoppaisella ja vaikeakulkuisella tiella, pysahdyimme Sairee Hutissa hakemassa varaamamme liput kohti Bangkokia ja hurautimme venesatamaan. Siella odottelimme tunnin verran veneen lahtoa, sitten istuskelimme botskissa pari tuntia katsellen Casino Royal-leffaa..matka meni nopeasti ja noin 16.30 olimme perilla Chumphonin satamassa. Siella oli tunti aikaa syoda ennen bussin lahtoa kohti Bangkokia. Matka meni siina pari leffaa katsellessa ja nukkuessa. Viime yona kahden maissa olimme perilla Bangkokissa, bussi pysahtyi tahan Khaosanin alueelle ja loysimme Antin kanssa itsellemme nopeasti halvan majatalon Rambuttrilta (350 baht/yo, lammin suihku ja ilmastointi) ja kavimme nukkumaan siina kolmen maissa aamuyolla. Minty ja Atte menivat siis Mintyn luokse yoksi ja Hanna&Sami majoittuivat Samin serkun Merikan kampille.

Tanaan onkin jalleen perjantai ja herailimme Antin kanssa tuossa kahdeksan jalkeen. Yhdeksan jalkeen paasimme lahtemaan aamupalalle tahan Rambuttrille, missa majatalommekin siis sijaitsee. Kavimme myos katsomassa muutamia hieman hintavampia huoneita parissa eri hotellissa, silla ajattelimme hemmotella itsejamme viettamalla pari yota vahan hienommin :) Veimme myos Antin vedenalaisen kameran kehitettavaksi Kodakin liikkeeseen, toivottavasti kuvat olisivat hyvin onnistuneita! Sitten tulimme tahan nettiin ja kohta voisi lahtea hieronnan kautta shoppailemaan :)

Nelja yota enaa ja olen taas kotona..aika on mennyt alyttoman nopeasti.
Nahdaan pian, monia on kova ikava! <3

No comments: