Tuesday, June 16, 2009

Alkutohinat Intiassa

Namaste!

Intiaan saavuttiin siis vime viikolla, myohaan tiistai-illalla. Matkassa mukana on minun lisaksi Antti, Piiu ja Atte. Lennettiin Damin kautta Delhiin ja myohaisen saapumisajankohdan vuoksi oltiin varattu netista valmiiksi huoneet Smyle Inn nimisesta mestasta Pahar Ganjin alueelta. Sinne siis sitten majoituttiin ja suoraan nukkumaan. Ensivaikutelmat Delhista: kuumaa, likaista, hullu liikenne (hallittu kaaos) ja liian moni yrittaa heti kaupata jotain.

Delhissa vietettiin kolme yota: kaytiin katselemassa Red Fort, Connaught Place ja pyorittiin muuten vaan kaduilla katselemassa meininkia. Maisteltiin intialaista safkaa, jonka seurauksena saatiin sitten kaikki loppupeleissa kunnon reissurippe aka turistiripuli heti alkuun. Delhista neuvoteltiin meille sellainen paketti, et lahettiin kiertaan reitti Delhi-Jaipur-Ranthambore-Agra reitti kuskin kanssa ja majoitukset yms. kuuluu hintaan, eli pelkat safkat, juomat, nahtavyyksien sisaanpaasyt ja ostokset maksetaan itse. Valittiin majoituksissa vahan parempi taso, mukavaa sairastaa astetta siistimmissa mestoissa.

Perjantaina sitten lahdettiin kuskimme Nirun kanssa tien paalle ja ensiksi siis Jaipuriin, jossa kaytiin katsastamassa koko kaupunkia kunnon kukkulan paalta Tiger Fortista, asutusalueet jatkuivat silmankantamattomiin joka puolelta kukkulaa, upea naky! Kaytiin myos Antin kanssa Amber Fortissa ja katsomassa upeita kasitoita (kankaita) ja koitin myos saria paalleni. Oli vaan aika kalliita kankaita meille, joten ei ostettu sitten mitaan. Jaipurissa oltiin kaksi yota ja siella kului aikaa sairastamiseen, joten paljoa ei keritty tehda. Sunnuntaina jatkettiin matkaa Ranthamboreen ja rentouduttiin hetki hotellin uima-altaalla. Atte joutui yolla sairaalaan tiputukseen, siihen iski oikein sitkea tauti.

Aamulla kuudelta mina, Antti ja Piiu lahdettiin tiikerisafarille, joka siis on tuon Ranthamboren vetonaula. Safarilla on oppaiden mukaan vaan 30% mahdollisuus nahda tiikeri ja me nahtiin kaksi (toinen kylpi ja joi vetta jonkun 10 metrin paassa meista), seka yks harvinainen kissaelain (muistuttaa vahan ilvesta, mutta pienempi) joka nahdaan siella kuulemma kerran kolmessa kuukaudessa, tieda tuosta sitten. Kyyti oli melko raffia, hirveeta hoykytysta mutta siisti safari! Nahtiin myos peuroja, apinoita, krokotiileja, riikinkukkoja, upeita lintuja ja vaikka mita. Safarin jalkeen levattiin ja uitiin, sitten lahdettiin kohti Agraa. Matkaan meni joku 7 tuntia, joten perille paastyamme kaytiin vain syomassa ja sitten painuttiin pehkuihin.

Tanaan lahdettiin taas kukonlaulun aikaan liikenteeseen, talla kertaa todistamaan itse Taj Mahal. Upeahan se oli, ei siita mihinkaan paase! Tulee jo hiki kun vaan kuvitteleekin, kuinka kova homma sen rakentamisessa on ollut. Siihen meni 17 vuotta, huh. Sen jalkeen kaytiin aamupalalla ja levolla hotellilla, nyt taalla kirjoittelemassa. Tanaan lahdetaan iltajunalla kohti Varanasia, aamulla perilla ja siella vietetaan kaksi yota. Varanasin jalkeen Puriin (ita-rannikolle) rannalle rentoutumaan neljaksi paivaksi. Sitten pitaakin jo ottaa juna maan lapi Mumbaihin, josta Piiu lentaa 26. paiva kotiin ja me muut jatketaan Goalle. Nyt lahdetaan syomaan ja juomaan paljon vetta, hiki virtaa!

1 comment:

Sari said...

Namaste!
Kiva lukea kuulumisia, mutta harmi että tuli mahatauti jo alussa.
Tiikerisafari kuulostaa huipulta! :)