Friday, March 9, 2007

Vientiane, Laos

Viimeksi jaimme siis Hanoihin ja bussin odottelutunnelmiin. Emme oikeastaan tehneet sen kummempaa kuin istuimme Little Hanoi nimisessa kahvilassa kirjoitellen postikortteja ja nauttien mahtavista sampyloista kuka minkakin juoman kera, itsehan join teen :) Kurkku oli jo tuolloin hieman kipea, siita myohemmin lisaa. Kuudelta sitten haimme tavaramme majapaikastamme Red River hotellista ja saimme taksikyydin bussiasemalle. Nain alkoi 23 tuntia kestava matka kohti Laosin paakaupunkia Vientianea. Bussi oli aika kaamea, penkit kolisivat edestakaisin, nitisivat ja natisivat, vessaa ei tietenkaan ollut ja kaytavat angettiin tayteen kaikenmaailman riisisakkeja yms. Meita oli siella kuusi lankkaria ja kaikki muut paikallisia..tietenkin meilta veloitettiin ihan riistohinta bussista, jonka piti tietenkin viela olla hyva bussi..pah! No jaa eipa $18 ole paha hinta 23 tunnin matkasta, mutta mietinpa vain mita paikalliset maksoivat samasta rynkytyksesta o_O Bussimatka meni lahinna yrittaen etsia hyvaa asentoa, jotta voisi nukkua. Penkit olivat pienet ja epamukavat, istuin kaytavan puoleisella penkilla ja oikealla puolellani oleva kasinoja painoi lahes koko ajan kylkeani, sita kun ei tietenkaan saanut nostettua ylos :/ Miten pain tahansa siina yritti olla niin aina oli jotenkin pain vinossa ja huono olla, kurkku koko ajan kipea niin, etta jokainen nielaisukin sattui. Epamukavaa. Atte ja mina taidetaan molemmat olla erittain huonoja nukkujia, silla nukuimme molemmat noin kaksi tuntia 23 tunnin matkasta.. Antti veteli sikeita sellaiset 16 tuntia matkasta, kivat sille :D No mulla on aina ollut vaikeuksia nukkua liikkuvissa kulkuvalineissa istuma-asennossa, kyllahan nyt laivoissa ja junissa pystyy nukkumaan jos on makuupaikka :) Yolla ei paljoa maisemia nahnyt, joten nukuin sen verran kuin pystyin ja kuuntelin musiikkia. Keskiviikkona aamulla seitseman maissa saavuimme vihdoinkin rajalle ja passintarkastusten jalkeen siirryimme pienten koettelemusten, kuten puolen kilometrin sateessa ja kylmyydessa kavelyn ja ihmettelyn, jalkeen Laosin puolelle. Loysimme sielta jo kerran kadottamamme bussin ja tavaramme ja paasimme jatkamaan rynkytysta kohti Vientianea. Matkalla nakyi mita mahtavimpia juttuja: villisikoja, jyrkkia vuoristoseinamia, upean rehevaa kasvillisuutta ja paikallisia kylia asumuksineen ja hymyilevine ihmisineen. Ylitimme useita vanhoja rautasiltoja ja valilla ajoimme niin sumussa, ettei nakynyt juuri mitaan, oli jannittavaa.

Viiden maissa keskiviikko iltapaivalla saavuimme vihdoinkin Vientianeen, hyppasimme bussista ulos noin +35 asteen kuumuuteen ja siirryimme rinkkoinemme tuktukin kyytiin. Hurautimme keskustaan ja suuntasimme pankkiautomaatin kautta eraaseen ravintolaan, jossa olimme sopineet tapaavamme Mintyn ja Arceeyan. Nalkakin oli jo kova, vaikka bussimatkan pysahdyksien aikana tulikin muutamat nuudelisopat vedettya. Tilasimme siis ruokaa ja pari ansaittua kannullista kaljaa, odottelimme hetken tyttoja jotka pian saapuivatkin raflaan. Oli mahtavaa nahda jalleen, kaukana kaikkien normaaliymparistoista :) Syomisen jalkeen emme jaksaneetkaan muuta tehda kuin etsia itsellemme huoneet ja menna nukkumaan, kaikki olivat niin vasyneita matkustamisesta.

Torstaina aamulla herasimme suht aikaisin ja lahdimme etsimaan hieman edullisempaa majataloa, ensimmaisesta maksoimme $10/yo/huone..pienen etsinnan jalkeen loysimme eraan majatalon jossa oli kolme huonetta vapaana, 4 euroa yo per huone, yleiset siistit suihkut ja vessat kaytavalla. Paiva kului lahinna kierrellen kaupunkia, kavellen Mekong-joen vierustaa, syoden, juoden ja minun kohdalta niistaen ja yskien. Ensimmaista kertaa olen kipea reissun aikana, jos nyt ei lasketa mukaan paria paivaa kun on hieman masua vaantanyt. Imeskelin strepsilsseja ja join finrexinin, hieman helpotti. Illalla tein kuitenkin ihan fiksun paatoksen jaada nukkumaan muiden lahtiessa bilettamaan. Perjantaina, eli eilen, olin edelleen kovin kipea. Etsittiin Antille uusi kamera, syotiin ja juotiin, nukuttiin paikkarit yms. Ei tehty paljon mitaan kummallista, nukuttiin jalleen pitka yo. Tanaan ollaan syoty aamupala ja kirjauduttu ulos hotellista, nyt pitaa lahtea kun bussi lahtee kohti Vang Viengia. Jatkan sielta..taalla on kuuma ja tulee hikoiltua paljon, eilenkin kavin nelja kertaa suihkussa. Huh helletta, tsau!


Iltaa istumassa


Arceeyan kanssa


Kadun varrelta

No comments: