Saturday, March 31, 2007

Chiang Mai

Viimeksi kirjoittelin keskiviikkona illalla ja netissa oleskelun jalkeen suuntasin tien toisella puolella sijaitsevaan baariin, jossa pojat olivat pelailleet bilista pari tuntia. Siina istuskelin tunnin verran, join yhden limpparin ja pelailtiin Antin kanssa Neljan suora-pelia ja yritettiin ratkoa erasta palikkatestia, sitten lahdettiin majatalolle nukkumaan. Torstaina herailtiin, lahdettiin Antin kanssa yhteen nettipaikkaan, yritin kovasti laittaa siella lisaa kuvia nettiin, mutta aina meni jotain pieleen ja lopulta akku loppui, whii (yritan laittaa kuvia mahd. pian) \o/ Netissa jumittelun jalkeen mentiin aamiaiselle yhteen sandwich paikkaan (J.J.Cafe), on muuten alyttoman herkulliset sandwichit ja hyva palvelu! Masujen tayttamisen jalkeen suunnattiin takaisin majatalollemme ja kaytiin uimassa hotellimme pihalla lepaavassa altaassa, ihanan virkistavaa. Chiang Maissa on nyt alyttoman kuumat kelit, paivisin aina sellaista mukavaa +35-40 asteen lampoa (lue: tuskaisen kuumaa). Uimisen ja suihkuttelun jalkeen lahdimme koko viiden hengen porukallamme tuk tukilla kohti Kad Suan Kaew-ostoskeskusta, siella vierahtikin hyva tovi shoppaillessa, tai Antti lahinna osteli uusia vaatteita, itselleni loysin yhden uuden t-paidan. Sitten kavimme syomassa ja suuntasimme ylimpaan kerrokseen leffateatteriin katsomaan Mr. Bean's Holiday, oli aivan torkeen hauska leffa :D Leffan jalkeen olin jo niin poikki, etta menin huoneeseen nukkumaan, muut lahtivat viela pelailemaan biljardia ja Spicy klubille hetkeksi bilettamaan.

Perjantaina kavimme Antin kanssa aamiaisella eraassa melko halvassa paikassa, palvelu hieman tokki (ystavallista palvelua, unohtivat vain muutaman tilauksen) mutta ruoat olivat herkullisia. Sen jalkeen loysimme eraan Beauty salongin, jossa Antti kavi leikkauttamassa hiuksiaan ja mina otin silla valin puolen tunnin niska/hartia-hieronnan, jossa loppujen lopuksi niskan ja hartioiden lisaksi myos kadet, jalat, koko selka ja peppukin saivat kyytia, kesto olikin n.40-45 minuuttia mutta hinta kuitenkin sovittu 100 bahtia, ei valittamista :) Sitten kierreltiin hygieniatuotteita myyvassa siistissa kaupassa vaikka kuinka kauan ja osteltiin kaikenlaista. Taman jalkeen suuntasimme takaisin hotellillemme, lepailimme hetken aikaa ja sitten lahdimme porukalla kavelemaan kaupungille, kaytiin syomassa ja kulutettiin aikaa samassa baarissa, jossa keskiviikkona kirjoittelin blogia. Pojat varailivat lentoja, me tytot jutskailtiin siina kaikenlaista ja itsekin kavin netissa jossain valissa (paikassa on vain yksi kone), pelailtiin myos Neljan suora-pelia ja kaatuvaa tornia. Sitten kahdeksan maissa otettiin tuktuk kohti muay thai hallia ja mentiin katsomaan kunnon tappelua. Yllatys sinansa, etta me ulkomaalaiset jouduimme maksamaan 400 bahtia kun tytot (thaimaalaisia Bangkokista) maksoivat 50 bahtia, paikathan eivat mitenkaan eronneet toisistaan, silla istuimme kaikki vierekkain eturivissa. Onhan se ymmarrettavaa, etta turisteilta pyydetaan eri hintoja kuin paikallisilta kun miettii kuinka suuret erot on palkoissakin..mutta etta kahdeksan kertaa niin paljon kuin paikallisilta, se pisti vahan sylettamaan. Eipa siina muutakaan voinut kuin maksaa, eika se 400 bahtia (n.9 e) nyt mikaan paha hinta ollut loppupeleissa, sen verran hyvaa viihdetta oli. Ensiksi oli kaksi lammittelymatsia, 30 kiloiset pikkupojat vaansivat kolme eraa per matsi. Sen jalkeen oli 8 matsia, lahtien 37 kiloisista pikkuthaikuista 85 kiloisiin valkoihoisiin aijiin joista toinen oli yli kaksi metria pitka hujoppi. Taa falangien taistelu siis oli tietenkin illan paamatsi, eika hujopin pituus auttanut kun yli paata lyhyempi englantilainen rokitti kaverin. Pari hyvaa videopatkaa tuli kameralle tallennettua ja oli mahtava kokemus nahda kunnon muay thaita. Ajateltiin tosiaan menna tassa joku paiva kokeilemaan paivan ajaksi jos jotain lajin perusliikkeita vaikka oppisi :) Puolenyon maissa otteluiden loputtua otimme tuktukin majatalomme lahistolle, tytot lahtivat Spicy klubille ja ma menin poikien kanssa yhteen baariin hetkeksi kun he tahtoivat pelata pari bilispelia. Sitten Mintykin ilmestyi sinne jonkin ajan kuluttua, siina juteltiin hyva tovi ja lopulta lahdettiin kahden maissa nelisteen kavelemaan kohti majataloamme, siella suoraan sankyyn nukkumaan.

Eilen (eli lauantaina) herailimme ja kavimme aamu-uinnilla, lahdimme Antin kanssa J.J.Cafeehen aamiaiselle, sinne tulivatkin sitten hieman myohemmin myos Atte, Minty ja Arceeya. Aamupalan jalkeen hyppasimme tuktukiin ja hurautimme eraalle temppelialueelle kyselemaan meditaatiokursseista. Olemme menossa tiistaina paivalla alkavalle ja keskiviikko paivaan kestavalle (n. 24 h) kurssille, jossa tutustutaan buddhalaiseen meditaatioon englanninkielisella opastuksella. Temppelialueelta jatkoimme samalla tuktukilla Chiang Main elaintarhaan, sinne maksoimme 100 bahtia sisaan (thaitytot 50 baht) ja maksoimme viela 20 bahtia jotta paasimme kiertelemaan aluetta siella kulkevilla busseilla. Alue on siis niin iso, etta sita on melko tuskaista kavella ympariinsa (varsinkaan jossain +37 asteessa!). Nahtiin muun muassa krokotiileja ja alligaattoreita, koalakarhuja, erilaisia apinoita, pingviineja, kaarmeita, tiikereita ja leopardeja yms. Elaintarha meni kiinni viidelta ja otimme tuktukin takaisin majatalolle, kaytiin uimassa ja suihkuttelemassa, sitten suuntasimme Central Airport Plazalle syomaan ja meidan piti menna leffaan katsomaan Ghostrider, olimme kuitenkin pikkuisen liian myohassa ostamassa lippuja ja paatettiin olla menematta. Hengailtiin viela ympariinsa ostoskeskusta ja me Antin kanssa mentiin Swensen'sille herkuttelemaan jatskeilla kun Atte, Minty ja Arceeya lahtivat Kad Suan Kaew-ostarille katsomaan kuitenkin sen Ghostriderin. Jatskeilla herkuttelun jalkeen etsiydyttiin Antin kanssa ulos jo lahes kokonaan sulkeutuneesta ostoskeskuksesta ja otettiin tuktuk takaisin majatalollemme. Mentiin viela puoleksi tunniksi nettiin majatalollamme ja sen jalkeen nukkumaan.

Tanaan herailtiin tuossa yhdentoista maissa ja tultiin tahan majatalon lahistolle nettiin kirjoittelemaan, nyt suunnataan jonnekin syomaan aamupalaa ja sitten luultavasti kaydaan vuokraamassa skootterit ja lahdetaan kiertelemaan vahan Chiang Maita ympariinsa. Huomenna luultavasti mennaan kokeilemaan muay thaita. Hyvaa aprillipaivaa vaan kaikille, alkaahan olko liian ilkeita toisillenne ;) Ensi viikkoon, morjens _o/


Mangusti, elaintarhan letkein otus


Jattilaismainen muay thai-ammattilainen


Tytot innoissaan


Jotkut leikki yksijalkaisia


Krokoja

No comments: